Na vál prosejeme mouku, přidáme olej, vodu a špetku soli. Zpracujeme těsto, vyválíme a vykrojíme kolečka (asi 9 cm), které naplníme připravenou náplní. Okraje zvlhčíme vodou a přehneme napůl. Okraje stiskneme vidličkou, nebo použijeme formičku na pirožky. Vaříme v osolené vodě 5 - 6 minut.
Náplň: Sušené houby si namočíme přes noc do vody. Kyselé zelí a houby překrájíme na drobnější kousky. Do hrnce dáme kyselé zelí, houby i s vodou. Přidáme kmín, masox, podle potřeby sůl, koření a vaříme 40 minut. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme ji k zelí.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek